Δημοσκόπηση

Η ταυτότητα των αναγνωστών μας
 

Βιβλίο επισκεπτών

IΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ


blog σχολείου-ιστοσελίδα:https://blogs.sch.gr/2dimvas/

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΧ ΜΟΝΑΔΑΣ (2021-2022)

30/03/2021

2021-04-01 800x450 640x360

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ κ.κ. Χρυσόστομου ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ της ΣΤ1 τάξης.

Το μεσημέρι της Τρίτης 30 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος, κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού κ. Ιωάννου Αρνή, παρεχώρησε συνέντευξη στους μαθητές της Στ1΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού, οι οποίοι, με την παρότρυνση των εκπαιδευτικών τους στα πλαίσια του εορτασμού της διακοσιοστής επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, ασχολούνται με την προσωπικότητα και την προσφορά του Αρχιεπισκόπου Ευρίπου Γρηγορίου Αργυροκαστρίτη, ώστε στη συνέχεια να προβάλουν σε σχολικό ντοκιμαντέρ την ζωή του ήρωα ιεράρχη.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης οι μαθητές υπέβαλαν εύστοχα ερωτήματα σχετικά με την συμβολή του Αρχιεπισκόπου Γρηγορίου, αλλά και την παρακαταθήκη του στους κατοπινούς Έλληνες, ενώ στη συνέχεια ο Διευθυντής του Σχολείου και οι υπεύθυνες της δράσης εκπαιδευτικοί Σαμαρά Ευαγγελία, Λεοντάρη Χαρούλα και Κοτρογιάννη Αικατερίνη ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, ο οποίος εξεπλάγη ευχάριστα στο τέλος, οπότε τον τελευταίο λόγο είχαν και πάλι οι μαθητές που απήγγειλαν στον Επίσκοπό τους ποιήματα σχετικά με την Εθνική μας επέτειο.


25/03/2021

1821-2021: 200Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


images 4

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

200 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Υπό την αιγίδα της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021© συντονίζεται πανελλαδικά πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων από τοπικούς φορείς και οργανισμούς. Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του Σχολείου μας και την έναρξη των εργασιών των εκπαιδευτικών με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για το σκοπό αυτό. Δείτε περισσότερα για τη δράση στην ιστοσελίδα της επιτροπής https://www.greece2021.gr/. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση,

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού


15/02/2021

Υπομονή μέχρι να ξαναβρεθούμε!

Σχεδόν ένα χρόνο πριν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας τραγουδούσαν την ελπίδα να τελειώσει γρήγορα η καραντίνα. Πέρασε ο καιρός και, αν και δοκιμαζόμαστε ακόμα από την απειλή της πανδημίας, το μήνυμά μας είναι δυνατό και αισιόδοξο: Μένουμε ασφαλείς, μένουμε υγιείς και σύντομα θα ξαναβρεθούμε στο αγαπημένο μας Σχολείο.

Μαρίνα β


27/4/2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Στις παράξενες και πρωτοφανείς συνθήκες που άλλαξαν τη ζωή μας αυτές τις μέρες τα παιδιά μας είναι αναμφίβολα εκείνα που βίωσαν πιο έντονα την ανησυχία και την απόκλιση από την κανονικότητα. Με το σχολείο μας κλειστό και τα μέτρα για τον κατ' οίκον περιορισμό τα παιδιά αναζητούσαν την επαφή με τους συμμαθητές τους κι έναν τρόπο να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Παράλληλα, οι δάσκαλοι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οργάνωσαν σχεδόν από την πρώτη μέρα δίκτυο επικοινωνίας με τους μαθητές τους αξιοποιώντας όλα τα προσφερόμενα μέσα. Στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που οι δάσκαλοι έσπευσαν να στήσουν από το μηδέν, οι μαθητές βρήκαν δίοδο επικοινωνίας και δεν δίστασαν να αναπτύξουν σημαντικές τεχνολογικές δεξιότητες για τον χειρισμό των ψηφιακών εργαλείων που τους προτάθηκαν. Με ομαδικότητα, με θετικό πνεύμα και αλληλοβοήθεια τα παιδιά μας για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν συνεργαζόμαστε. Ένα παράδειγμα αυτής της συνεργασίας σας παρουσιάζουμε με συγκίνηση: το τραγούδι με τίτλο “Μέρες Μακριά” που δημιούργησαν με εξ αποστάσεως ηχογράφηση οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Ε' και της ΣΤ' τάξης. Στο μουσικό βίντεο που ακολουθεί οι φωνές και τα εικαστικά έργα ανήκουν στους μαθητές, που θέλουν να μοιραστούν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον. Μέρες Μακριά, μα όχι πολύ, θα ανταμώσουμε με υγεία! Μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Καλή σας ακρόαση και καλή μας αντάμωση!

-----------------------------------------------


Οδηγίες ΕΟΔΥ για τα Δημοτικά σχολεία

(https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/)


COVID_δημοτικα_οδηγιες ΕΟΔΥ

Συμπληρωματικό υλικό ΕΟΔΥ - Για γονείς

Συμπληρωματικό υλικό ΕΟΔΥ - Για μαθητές

 

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΜΑΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

cutmypic

ΦΩΤΟ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ

ΦΩΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ

ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

P9290538 P9290539ΜΟΥΣΕΙΟ

Καλοσωρίσατε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας!

Αγαπητοί επισκέπτες,

Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που έχουμε την ευκαιρία να ανοίξουμε ένα μικρό παράθυρο στον απέραντο κόσμο του Διαδικτύου, ένα παράθυρο γνωριμίας και επικοινωνίας μαζί σας και κυρίως με το μαθητικό κόσμο της πατρίδας μας.

Ευελπιστούμε να έχουμε τη δυνατότητα να καταγράφουμε σ? αυτή τη σελίδα νέα από τη σχολική ζωή και τις δραστηριότητες των μαθητών, καθώς και πληροφορίες που αφορούν το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Eύβοιας, σχετικά με ιστορικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα που θα σας ενδιαφέρουν.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

Ο Διευθυντής

Αρνής Ιωάννης

P1130443 P6110413

P6110412

????? 

banner468x60 02

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2-4-2017

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ -ΟΡΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ